Cookie Consent by Free Privacy Policy website Stanovisko Městského úřadu Holice ke stavu implementace digitalizace stavebního řízení | Holice | město neznámé energie
Úvod > Infocentrum > Aktuality > 2024 > Stanovisko Městského úřadu Holice ke stavu implementace digitalizace stavebního řízení

Stanovisko Městského úřadu Holice ke stavu implementace digitalizace stavebního řízení

18. 7. 2024 |

Sdílet Facebook Twitter

Vážení spoluobčané,

dovolte, abychom vás stručně informovali o současné situaci týkající se nového stavebního zákona, který vstoupil v platnost 1. července 2024, a s tím související implementace digitalizace stavebního řízení.

Musíme bohužel konstatovat, že se nám zatím nedaří plně využívat nový Informační systém stavebního řízení, který připravilo Ministerstvo pro místní rozvoj. Podle našeho názoru, stejně jako podle názoru dalších obcí a měst, není aktuální verze tohoto systému dostatečně funkční a stále obsahuje významné nedostatky, které se snažíme řešit v rámci našich možností. Chceme zdůraznit, že tato situace není způsobena pochybením našeho úřadu a našich zaměstnanců.

Omlouváme se za případné komplikace, a doufáme, že Ministerstvo pro místní rozvoj brzy situaci napraví.

Současně přikládáme odkaz na vyjádření Sdružení tajemníků městských a obecních úřadů ČR k uvedenému tématu, viz Prohlášení Sdružení tajemníků městských a obecních úřadů ČR, z.s., k nefunkčnosti digitálního stavebního řízení.

 

 

Bc. Petr Vitman v. r.

tajemník městského úřadu